Vejen til de små oaser

 • By:
 • Category:
 • 20. marts 2018

3 ting der er værd at overveje.

Alle os der selv går i gang med projekter i boligen ved, at der er mange praktiske opgaver, før vi når til nips og hygge. Der skal måske tages mange beslutninger, og en gang imellem, kan det da også virke en smule uoverskueligt.

Man skal måske i gang med den helt store oprydning, eller måske er det første gang man hopper ud i det.

Uanset hvilket rum man går i gang med, kan det være en god ide, at gøre sig nogle tanker og overvejelser der kan gøre vejen til nips og hygge lidt lettere.

Det skal dog siges, at der er mange måder at gøre tingene på, og uanset hvordan, kan din måde være lige så god som min.

Hvilken funktion skal rummet have, og er der ting man skal være opmærksom på?

Her kan det være en god ide, at gøre det helt klart for sig selv hvilke funktioner rummet skal have?

 • Er der plads til det hele eller må man sige farvel til noget?
 • Har jeg brug for opbevaring og hvor meget?
 • Er det et lyst eller mørkt rum, og skal jeg tage det med i mine overvejelser omkring farvevalg på vægge og interiør?
 • Er der ting i rummet der fungerer, eller skal der tænkes i andre løsninger?
 • Hvad er det jeg har brug for?

Hvilken stemning ønsker du i rummet?

Du har nok din helt egen personlige stemning i dit hjem. Men engang imellem drømmer du måske om, at der skal ske noget nyt. Her kan det være værd at overveje?

 • Er jeg til det afslappede eller til det minimalistiske?
 • Ønsker jeg romantik eller nostalgi?
 • Er jeg til det nordiske look, eller til østens mystisk?
 • Ønsker jeg hygge, eller skal det bare være super enkelt?
 • Hvad er det for en følelse, jeg gerne vil fremhæve, når man træder ind i rummet?

Hvilke farver og interiør?

Der er ingen tvivl om, at den farve, du vælger har stor indflydelse på rummet’s udtryk. Mange af os har nok prøvet at stå hos farvehandleren, se på de små farveprøver, og ende med at tage en farve, der synes helt anderledes når først den kommer på væggen.

Et godt råd; jo større flade, jo mørkerer vil farven synes på væggen. Lysindfaldet har også stor betydning for farvevalget, og der findes mange teorier om hvilke farver du skal bruge, i forhold til rummet’s funktion og om rummet vender mod vest eller mod nord osv.

Men når alt kommer til alt, må det vigtigste være, at du er vild med den farve du vælger!

Et anden godt råd er, at hvis du ønsker en farve, der skal passe til dit interiør, såsom gardiner, puder eller sofa. Så tag puden med, når du skal handle farver ind eller få farveprøverne med hjem. Det er meget lettere for farvehandleren, at blande en farve, der passer til interiør end omvendt. Find farven der matcher, og herefter kan du køre op og ned i nuancer.

Interiør er med til at gøre rummet levende. Det er her du sætter prikken over i’et, og ligeledes her din personlige stil kommer til udtryk. Der er held

igvis ingen regler for, hvad der er rigtigt eller forkert. Det er helt op til dig selv. Selvfølgelig er der strømninger i tiden, som vi alle mere eller mindre bliver inspireret af.

 

Det kan også være, at der er ting eller møbler, som du ikke har lyst til at sige farvel til, selvom de ikke rigtig passer ind i den nye stil. Måske kunne du bruge møblet et anden sted i boligen? Måske kan det males i en farve, der passe til det nye? Prøv at tænke kreativt, så du får mest muligt ud af det du har.

 

Hvis du ønsker tiden er inde til, at der skal ske noget nyt. Så er der heldigvis massere af inspiration at hente i bøger, blade, på nettet, på youtube, på Pinterest osv.

Husk det er dit hjem, din stil, din oase.

Venlig hilsen

Chrestina

Leave a Reply

da_DKDanish